lördag 17 december 2016

Utsikt

En av mina trädgårdsidoler har sagt att trädgården är hemmets finaste tavla. Så sant. Här kommer några vyer inne ifrån huset ut emot den trädgård jag presenterade i förra inlägget.
När man står i köket och diskar ser man ut mot gatan och det som är på andra sidan. Har man tur är det en trevlig utsikt. Men oavsett om det är det eller inte blir den ofta ännu finare av att ramas in av ett par träd och en formklippt häck.
Ut från matplatsen kan man njuta av denna utsikt. Många av växterna ger vinterintresse som kornellerna i vänstra bortre hörnet vars röda grenar framhävs fint mot murgrönan på planket. Den klippta låga häcken kring gräsmattan och de formklippta kloten ger tydlig struktur året runt. En struktur som mjukas upp av prydnadsgräset i högre framkant och de lite mer yviga vintergröna rhododendronbuskarna bakom kloten. Även trädet bjuder på struktur och skönhet året runt. Skulpturen längst bak ger blicken något att vila på och kan med fördel lysas upp under de mörka månaderna.
Vyn från vardagsrummet får gärna locka en bort från tv-soffa och ut i grönskan. Samtidigt är det en plats för vila, så ett plank som döljer det eventuella stöket i köksträdgården kan vara att föredra.Och uppifrån det större av sovrummen kan man överblicka större delar av sin trädgård.

Jag avslutar med en utsiktsbild ut emot min egen trädgård.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar