lördag 16 februari 2019

Norrländsk barnträdgård – Del tre: Infarten och entrén


Hej,
Idag blir det tredje och sista inlägget för den norrländska trädgården som presenterats de senaste två inläggen. Dagens tema blir entrésidan.


Familjen behövde plats för att kunna parkera flera fordon och ville lätt kunna komma åt att ploga med maskin, så det var viktigt med en stor uppfart. På uppfarten läggs 35x35 cm betongplattor som ger ett bra underlag för skottning och är hållfasta. Bredvid uppfarten finns en remsa grus mot grannen dit man kan skotta snön. Plattorna bryts av med mindre marksten i en mörk färg för att få den att kännas mindre långsmal och också för att markera upp vägen till entrén.
Cyklar och sopor har fått specifika platser under tak så att man slipper blöta cyklar och att behöva skyffla bort snö från soptunnelocken. Det kan vara trevligt att dra el till skjulet så att det går att sätta upp nedåtriktad belysning. Framför skjulet finns plats för en brevlåda och en bergstall som kan beskäras och blir fin med julbelysning.Verandan ”förankras” mot marken med en liten krukträdgård som lätt kan flyttas vid behov. Här kan man t.ex. välja små buskar och träd som kan övervintra i växthuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar