fredag 18 augusti 2017

Mina tankar kring uterum / My thoughts on a conseratory

English:
One of the best places in my garden is inside the conservatory. It is a room I would not want to be without. Our conservatory isn't insulated, and cant be kept warm during winter (unless we spend a great deal of money). It would of course be even better if it was, as the conservatory in today's post, such that tender plants could spend winter there. Below, captions are in English.

Svenska:
En av de saker jag är gladast för i vår lilla trädgård är vårt uterum. Jag vet att det är en klyscha, men det ger verkligen en längre utesäsong, och den här ganska kalla och blåsiga sommaren har det gjort det möjligt för oss att äta middag utomhus utan att frysa. Än bättre vore det förstås om det, som det här uterummet är tänkt, var en isolerad och frostfri plats där känsliga växter kan övervintra säkert.

The best placement of a conservatory is, if possible, with direct access to the house but without blocking the views to the garden from the main windows.

Ett uterum blir lätt varmt på sommaren, så här har jag tänkt mig att glaspartierna i båda ändarna ska gå att öppna helt för att kunna skapa lite korsdrag. Därtill kan det vara bra att komplettera med gardiner som kan dras för i taket och vid alla fönster.

At both sides of the conservatory sliding doors allow for ventilation during the hot summer months.

Placeringen vid gaveln gör att man får utsikt åt två håll samtidigt som uterummet inte blockerar utsikten ut mot trädgården inne ifrån huset.

The size should support both furniture and plants. 

Storleken är vald så att man har plats med både en loungegrupp och ett matbord så slipper man brottas med nyckfullt väder. Samtidigt finns det plats för växter vilket gör att uterummet känns mer som en del av trädgården.

With a patio just outside, it is easy to move a dining table inside if the weather does not support outdoor dining.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar