fredag 25 augusti 2017

Skapa din utsikt

För trädgårdsnördar är det ofta förknippat med glädje och lugn att kunna sitta och blicka ut över sin trädgård även om man av en eller annan anledning måste befinna sig inomhus. Rätt vanliga anledningar är att det ösregnar, att man måste laga mat eller att gardeners world går på tv ;). När man designar sin trädgård kan det kan därför vara en poäng att fundera lite på hur trädgården ser ut från insidan. I den här designen har jag format olika utsikter ifrån de olika vistelserummen.

Vardagsrum:
Utanför vardagsrummet finns en rabatt med tydlig vinterstruktur i form av formklippta häckar, vintergröna klot och prydnadsgräs. En uppstammad körsbärskornell och en liten japansk lönn ger skulpturala inslag under d många lövfria månaderna.  Det kapas ett djup genom att man ser igenom rabatten till den stora perennrabatten på motsatta sidan om gräset.  Bakom perennrabatten finns en lite högre vintergrön häck som döljer köksträdgården – som ju kan bli lite stökig under vintern. Årstidsskiftena markeras tydligt med körsbärskornellens blommor som inleder säsongen och följs av lövsprickning och narcisser. Perennrabatten, japanska lönnar och en blomsterkornell ger färg åt hösten.Kök:
Från köksfönstret ser man ut över den grusade gårdsplanen med buxbomsinramade rabatter. En magnolia ramar in vyn från vänster och längst bort är ett fågelbad/fågelbord placerat som ett blickfång. På så vis kan man kika på fåglarna när man står och lagar middag eller sitter och äter.


  
Kontor:
Arbetsrummet får en mer begränsad utsikt med mycket vintergröna växter som omger platsen utanför. Just där man jobbar kan det vara skönt om det inte är så mycket som försöker slita en ifrån arbetsbordet – även om det i det här fallet förstås är en risk att någon familjemedlem vill nyttja poolen. Ett blodplommon bidrar med kontrast under sommaren.Så här ser trädgården ut uppifrån. Om ni är intresserade av att se fler detaljer från den här trädgården så kan ni kika på de senaste veckornas blogginlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar