torsdag 31 augusti 2017

Entré till New England-hus / An enterence to a Nwe England style house

English
New England style houses are increasing in popularity in Sweden. The entrance of such a house is often impressive. This week’s design aims to soften the lines of the house while still showing off its main features.  Below, captions are in English

Svenska
Nybyggda hus i New England stilen blir en allt vanligare syn i de svenska villakvarteren.  Ofta har husen en tydlig symmetri och när husen ligger nära vägen tycker jag ofta att det är fint att framhäva den symmetrin och skapa en symmetrisk trädgård på framsidan. Om huset istället, som här ligger en längre bit in kan det vara fint att istället hålla sig till de mjuka former som man så ofta vid de amerikanska förlagorna.

A curved path leads from the driveway up to the house which is framed by plants.

Den här designen följer just dessa amerikanska förlagor, komplett med en stor infart och gräsmatta kantad av mjukt rundade rabatter.  Huset tornar upp i slutet av gången som svänger av från infarten, men ligger samtidigt mjukt inbäddad i växter. Närmast vägen är infarten något bredare för att göra plats för cyklar på ena sidan och sopor på den andra.

An overview

Ofta ser man att New England-trädgårdarna är mer publika på framsidan och privata på baksidan. En häck på 120 cm är rätt lagom för att ge trädgården en öppen känsla. Från gatan får man då en fin vy av huset som ligger mjukt inbäddat i växter.

The hedge is kept low, showing off the house from the street.

Från den obligatoriska sittplatsen på verandan kan man sitta och titta ut över sin trädgård.

From a seat on the patio there is a view of the lawn softly flanked by mixed borders.


En annan sak man ser allt oftare i svenska villakvarter är pool. Den här trädgården har fått sig just det på baksidan. Titta in nästa vecka så får ni se hur jag tänkt kring poolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar