torsdag 25 april 2019

Liten radhusträdgård på fem sätt: 2. Rostigt och grönt

Jag fortsätter med inlägg som visar hur en 7x8 meter (56 kvm) stor trädgård i nordvästligt läge som presenterades i det förra inlägget kan utformas på olika sätt. Här har en liten del av gräsmattan bevarats och ramats in av två stora upphöjda planteringar och en vattenspegel kantad av bockad cortenstål.Den del av altanen närmast vattenspegeln ger plats åt en bekväm loungehörna och tre stora krukor med växter. 


På andra sidan altanen finns det plats för ett stort runt matbord och en grillplats med utrymme för avlastning och lite kryddväxter i krukor.


Planteringarna består av växter som är fina året runt för att skapa en fin utsikt från huset. I rabatten närmast altanen samsas en rödbladig japansk lönn med formklippta vintergröna klot och en vintergrön marktäckare medan den bortre rabatten innehållet en blomsterkornell omgiven av prydnadsgräs. Trappsteget ner emot gräsmattan är placerat rakt ut från altandörren och som blickfång mellan cortenstålslådorna finns en upplyst skulptur upphöjd på en putsad betongstod.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar