fredag 21 juli 2017

Buxbomskantade rabatter / Boxwood borders

English:
This weeks design with its boxwood framed borders is inspired by the talented garden designer Karolina Brising. Check out her blog here. Below, captions are in English.

Svenska:
Ett källa till mycket inspiration för mig är Karolina Brising som driver Länsmansgården design. Ni hittar hennes blogg här. Hon har så vackra buxbomsparterer och för den här uteplatsen är det dem jag har haft som inspirationskälla. Här har en stor grusbeklädd yta framför uppdelad i olika rum av rabatter som kantas av buxbom. De är ju inte så härdiga här uppe i zon 4 , men om jag ändå drömmer om en större trädgård kan jag ju drömma om lägre odlingszon också.

A large gravel space allows for dining parties or just a family gathering.


Utöver en generös yta för middag - där man lätt får plats med ett par extra bord för många gäster - finns ett stort utekök under en pergola med kiwi och vindruvor och en liten avslappningshörna under en häggmispel. Från vilostolarna kan man titta ut över en plantering av tulpaner och sommarblommor och längre bort ett fågelbad under en rönn.

The boxwood framed  borders divides the space into different rooms.

Det är just denna säsongsrabatt man får uppsikt över när man går in genom den honungsrosbeklädda portalen från entréträdgården som ni hittar här.

One of the border acts as a focal point when passing through the portal from the enterence garden (last weeks blog post).

Vasken och klotgrillen i uteköket är placerat för att ha utsikt över hela grusträdgården när man lagar mat. I hörnet närmast huset får en magnolia breda ut sig.

From the outdoor kitchen there is a view over the borders.

Under magnolian finns en liten platsgjuten damm i samma formspråk som rabatterna.

A small pond with the same shape as the flower borderes.

Buxbomshäckarna ger platsen en fin struktur även på vintern. Den gula busken mot gatan är en trollhassel.

During winter, the structure created from the hedges become clear.

Runt orangeriet leder en stig till baksidan av trädgården. Även den är kantad av buxbom. 
The boxwood also flanks the path to the backyard.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar