onsdag 25 september 2019

En slänt för lekMånga är det som har en slänt i sin trädgård. En slänt som kan vara svår att veta vad man ska göra med. Ett alternativ kan ju vara att terrassera, ett annat att plantera buskar och marktäckare. I det här fallet har jag föreslagit något annat.


Slänten tillhör en barnfamilj som gärna ville ha lite lekelement in i trädgården. Istället för att bygga lekställning på de platta ytorna som man kanske gärna vill ha till annat blev det här en lekställning i slänten omgiven av lite olika buskar. Den naturliga sluttningen är bra att utnyttja till rutschkana och lekställningen är byggd i två nivåer med ett litet hus och en terrass med blomlådor där barnen själva kan få så blommor eller kanske smultron.


Bakom lekställningen finns de plats med en sandlåda och mellan lekställningen och huset går det en gång. Gången är bra eftersom den dels utgör en buffert mellan växterna och husfasaden som man många gånger vill skydda från den fukt växter ofta kan bidra mer och eftersom den dels utgör en plats där man kan dra upp skottkärror och barnvagnar till trädgårdens övre del. Det senare var viktigt eftersom trädgården i övrigt var trasserad.


Slänten överblickas både ifrån köksträdgården och ifrån äppleträdsbersån så såväl flitiga som vilande föräldrar kan slänga en blick på sina lekande barn. Hur bersån ser ut blir det mer om i nästa inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar