fredag 8 mars 2019

En framsida, två stilar. Del 2: Stilrent i vitt och grönt

Senaste inlägget visade hur framsidan till ett hus kunde utformas med ett organiskt formspråk och mycket färgstarka växter. Den här gången blir det samma framsida men mycket mera sparsmakat. Här har husets entré försetts med ett tak med en liten trall under.
 

Framför trallen är en rektangulär rabatt med ett glanskörsbär, tre björkspirea, ett fågelbad och marktäckande silverarv placerad. Några vita narcisser och scillor ger tillsammans med de övriga en vit blomning från vår till midsommar och en stor hortensia i kruka vid dörren står för sensommarblomning.Växtvalet går igen i ytterligare en rektangulär rabatt vid parkeringens kortsida. Längs planket och grannens förrådsvägg ligger rader med kullersten. Det vintergröna inslagen består utav en tujahäck som ramar in (och från huset döljer) sopkärlen och en liten häcksnutt avslutar rabatten längst bort vid parkeringen. 


Cyklarna är i det här fallet placerade under tak intill förrådet. På trallen intill entrén finns också en liten bänk som skiljs av från cyklarna med tre pelartujor i kruka. Tujorna har den fördelen att de tillsammans med en spaljé skymmer utsikten mot cyklarna från det sovrumsfönster som vetter mot framsidan.
Nästa gång kikar vi in bakom planket på hur innergården till den här vita och gröna trädgården ser ut. Titta gärna in på förra inlägget och berätta vilken av framsidorna just du föredrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar