lördag 10 juni 2017

Intryck från Malmö garden show

English: The next weeks I'll take a break from showing my own designs and instead share some inspiration from Malmö garden show.

Svenska: Nu tar jag lite semester från mina egna trädgårdsdesigner ett tag och bjuder istället på lite bilder från Malmö garden show. I det här första inlägget blir det lite blandade bilder. Mina tre personliga favoriter bland visningsträdgårdarna var Oasis activa av Tre gröna, Trädgårdens reflektioner av Ehrs trädgård och En skön hörna av Almbacken design. De kommer att få var sitt eget inlägg. Det blir också ett eget inlägg med inspiration från balkongerna.


Intill utställningen fanns denna ljuvliga blomsterkornell som just slagit ut.
En vacker visningsträdgård bjöd Sofiero slottsträdgård på med rhododendron i ryggen på en inbjudande soffa och en prunkande perennplantering i matchande färger runt. Fiffigt att sticka in rhododendron grenar i en gräskulle för att ge intrycket av stora rododendronbuskar på det ganska begränsade utrymmet.
Ett litet vattenblänk hade de också fått med
En konceptuellt spännande trädgård var med upphöjda kanter runt en grop av valnötsskal var poppis hos mina barn. Det fanns stubbar att kliva på och ett stenbord med Narnia-känsla som man fick klättra upp på. På de upphöjda kanterna växte bland annat smultron.

Spännande fontäninstallation omgiven av ängslika planteringar.

Jag var väldig förtjust i den här planteringen med oxalis i en gulmålad tunna.

Utnämningen ’Best in show’ gick till Nurmela Trädgårdsform & Hirdman Trädgårdsbyrå. En trädgård med väldigt mycket fina detaljer och olika titthål i väggarna som omgav den.

En sten i samma visningsträdgård såg nästan ut som en fågel om man kisade lite - eller fotade med fokus på växterna framför ;)

Det var inte bara utställningarna som drog till sig blicken. Många av de permanenta planteringarna var också värda att kika på.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar