fredag 16 juni 2017

Malmö garden show: En skön hörnaEnglish:
My second post from Malmö garden show features ”En skön hörna” designed by Almbacken trädgårdsdesign. Enjoy the pictures ;)


Svenska:
Min favorit bland visningsträdgårdarna var, liksom för manga andra, ”En skön hörna” av Almbacken design. Jag är ett stort fan av Maria Dremo som driver Almbacken design, och det här var den trädgården jag såg mest fram emot att få se.Växterna var primärt placerade i fyra generösa odlingslådor som omfamnade en sittplats i skuggan av en pergola. – verkligen en skön hörna som utlovat. Själva planteringarna tyckte jag hade lite ängskaraktär med olika vackra prydnadsgräs och fint vävande daggkåpa ihop med svävande blommor som Allium, smörbollar och akleja.
Det hela stramades lagom mycket upp av formklippta buxbomsklot och tre pelarformade Tuja.
Det är enkelt att föreställa sig att den här trädgården är fin på andra tider av året också. Utöver de vintergröna växterna och de vackra gräsen fanns många växter med vackra blad, häribland flera höstsilverax och en ljuvlig liten japansk lönn. Ni hittar en komplett lista med Maria Dremos växter på hennes hemsida, se här .
Ett vackert cirkelformat vattenblänk gav en rofylld känsla. Formen speglades i en plåtcirkel som var placerad över stolarna. Enkelt och effektfullt.
Jag var också väldigt förtjust i staket, som bestod av smala reglar och fick lite djup i sig. (Jag anar viss inspiration från en skimrande trädgård vars ägare jag tror är vän till Maria Dremo J). Vid pergolan bröts det lodräta staketet snyggt av med ett vågrätt plank som ger lite extra privat känsla just vid sittgruppen.  Jag måste också ge en eloge till de duktiga trädgårdsanläggarna från Johan Larsson och son - verkligen ett fint hantverk från deras sida.

  Vattenblänk speglades i

2 kommentarer:

 1. Tusen tack för rara ord. Så glad jag blir!

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var så välförtjänta. Jag hoppas att jag få möjlighet att titta om du ställer ut igen i framtiden.

   Kram Rikke

   Radera