fredag 3 november 2017

När studsmattan blir urvuxen

Studsmattor är ju en vanlig syn i trädgårdar och precis som många andra lekföremål (gungor, klättertorn mm) kan de lätt lämna ett hål i trädgården när de inte längre används. Roligt tycker många då det ger nya rum att planera. Om du inte tillhör den kategorin kan du hitta olika idéer under etiketten "Funktion:Lekyta". Här kommer ytterligare ett.


I den här trädgården har studsmattan placerats intill den större uteplatsen. När studsmattan är bortplockad är det trevligt att använda området till någonting som är fint att se på under middagsstunden. Här har jag valt en upphöjd damm med några vackra stenar placerade i gruset bakom.


Fyra små träd (t.ex. klotrobinia) får bilda ett tak och på vardera sida om dammen placeras en stenbänk och en japansk lykta. Det här trädgårdsrummet är placerat på framsidan men är menat som ett rum för lugn. Det fungerar sämre om huset ligger ut till en vältrafikerad väg, lekpark eller något annat livligt, men i ett lugnare bostadsområde går det bra. Träden och den höga häcken stoppar uttryck utanför.


Träden är samma som de som ramar in extraparkeringen. Det ger en fin balans att träden upprepas på båda sidorna om trädgården.


Vill ni se mer från entrén eller andra delar av den här trädgården kan ni kika i de senaste veckornas blogginlägg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar